Meny

Kvar i Almedalen på fredag? Kolla in dessa events

För dig som är i Almedalen på fredag 8/7 är det sannolikt en mindre hektisk dag. Däremot finns det fortfarande flera bra events att utforska. Får du inte ihop en heldag föreslår vi att du börjar summerar intryck, tar informella möten eller går på events helt utanför din normala zon. Vill du gå på bra HR events listar vi här tre stycken värda din uppmärksamhet. 

09.00: Makerspace och makerkultur – vad är det? 
De senaste åren har arrangemang som mini maker faires, makerspace och makerkultur diskuterats allt mer och verksamhet dyker upp runt om i landet. Men vad handlar det om? Varför behövs nya undervisningsformer och hur använder man digital teknik och medier på olika sätt.

09.00: Alla talar om snabbspår för nyanlända – men vad menar de? 
Allt ska gå så himla fort, men det går ju inte att forcera validering av utländsk utbildning, språkinlärning och integration i det svenska samhället. Eller?

11.00: Hur kan delningstjänster få unga och nyanlända i arbete? 
Hur kan delningstjänster bidra till etablering av unga och nyanlända på arbetsmarknaden och vilka utmaningar möts delningsekonomin av? Vilka är möjligheterna med framtidens delningstjänster?

För mer info om eventen, kolla in eventguiden på www.hralmedalen.com. Här hittar du info, karta, länkar och twitterinformation. 

Följ även gärna HR Almedalen på Twitter: @HRalmedalen och #HRalmedalen

PS. Bilden är från vårt deltagande förra året på Performance Potentials samtal om Matchning i 2020-talet. 

/Tommie Cau, tommie.cau@comprend.com