Meny

7 bästa HR eventen på tisdag i Almedalen

Är du HR-chef eller ledare och vill använda samhälls- och näringslivsveckan Almedalen som ett unikt tillfälle att utforska kunskap, nätverka och aktivera dig i viktiga frågor? Då finns det mycket godbitar. Här har vi listat 7 events på tisdagen i Almedalen som ser extra lovande ut  och hjälper dig att se igenom eventdjungeln.

10.00: Sharing is caring – men hur ska det beskattas?
Framväxten av delningsekonomin har skapat nya utmaningar på arbetsmarknaden, inte minst eftersom de gamla skattereglerna inte är anpassade för de nya företagen. Men vad är egentligen problemet? Vilka regler är förlegade och hur borde det fungera istället?

10.20: Has the startup become the master – hur kan vi lära av de nya bolagsbyggarna?
Fler storbolag ser den enorma potentialen i svenska startups. Såväl deras innovationer som nya affärsmodeller. Men kan de två mötas och skapa än större framgång? Ska man ens förena storföretagens stabilitet och entreprenörernas utvecklingskraft? Hur kan det i så fall påverka industri och samhälle?

11.00: Var finns de nya jobben?
Ett samhälle i förändring ger en arbetsmarknad i förändring. Med ny teknik och demografiska utmaningar ges nya möjligheter och nya krav ställs på både arbetsgivare och arbetstagare. Var skapas de nya jobben? Vilka kompetenser kommer behövas?

11.00: Sveriges konkurrenskraft – kan vi vända trenden?
Sverige fortsätter att tappa global konkurrenskraft. Vad är det som händer? På vem vilar ansvaret? Och hur bryter vi trenden?

12.15: Innovationsstyrelse – ett krav för börsen?
Hur väl rustade är styrelser för att ta strategiska beslut som gynnar innovation? Och vad skulle ett krav på innovationsstyrelser i börsbolag betyda för att rusta dem för framtiden? Onödigt jobb eller grund för framgång, utveckling av Sverige och nya arbetstillfällen?

13.00: Vilka är företagen som skall skapa vårt framtida välmående och välfärd?
Lägst arbetslöshet i Europa 2020 – ett mål satt av regeringen. Det kräver framgångsrika stora och små företag som skapar jobb. Kan dagens startups leda vägen till de nya jobben? Och vad krävs i så fall för att de ska kunna utvecklas med Sverige som plattform?

13.30: Digital generationsväxling – vilka nya stjärnor kommer få toppjobben?
Digital transformation kräver både insikter om teknikens möjligheter, förändringsledarskap och förmåga att arbeta agilt och experimenterande. Vad är det för digitala super-talanger vi söker och var finns de? 

För mer info om dessa och ett 10-tal andra events under tisdag 5 juli, kolla in eventguiden på www.hralmedalen.com. Där kan du även anmäla din email om du vill ha ett meddelande när hela eventguiden med veckans alla dagar är släppt. 

Följ oss gärna på Twitter: @HRAlmedalen och #HRalmedalen

PS. Bilden är från Comprends välfyllda frukostseminarim om talangjakt i en digital värld under förra årets Almedalen. 

/Tommie Cau, tommie.cau@comprend.com